Miękka Jajecznica Z Awokado
Miękka jajecznica z awokado wymaga mniej więcej 15 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,38 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 13g białka, oraz 32G tłuszczu. Mieszanka śmietany, jajka, szczypiorek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Spróbuj Miękka jajecznica z wędzonym łososiem i awokado, Azjatycka Miękka Jajecznica, oraz Jajecznica na miękko ze szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać śmietanę i ubijać, aż jajka będą lekkie i spienione.
Rozgrzać patelnię 10-calowy non-stick na średnim ogniu. Roztopić masło, aż się spieni, następnie zmniejszyć ogień do minimum i powoli wlać jajka. Używając odpornej na ciepło gumowej szpatułki, powoli mieszaj jajka z zewnętrznej strony patelni do środka. Gdy jaja zaczną się ustawiać, powolne mieszanie stworzy duże, podobne do chmur twarogi. Brzmi to łatwo, ale idealna jajecznica, która jest miękka i kremowa bez brązowego koloru, jest oznaką naprawdę dobrego kucharza. Proces ten trwa około 10 minut. Doprawić jajka kilkoma korbami czarnego pieprzu i dobrą solą, jak fleur de sel.
Podawać z kilkoma plastrami awokado i odrobiną posiekanego świeżego szczypiorku.