Mięczak pieprzowy z sosem Kardamonowo-marchewkowym
Mięczak pieprzowy z sosem Kardamonowo-marchewkowym to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 33 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól, strąki kardamonu, sok z marchwi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Miód I Kardamon Pieczona Marchewka I Pasternak, Pudding ryżowy z nasion kopru włoskiego i kardamonu przyprawiony marchewką, oraz Kardamonowe ciasto marchewkowe z lukrem z bitą śmietaną i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokruszyć strąki kardamonu; usunąć czarne nasiona.
W 1-do 1 1/2-Quart patelni, wymieszać nasiona kardamonu, sok z marchwi, 1 1/2 łyżeczki octu, skrobi kukurydzianej i cukru, aż dobrze wymieszać. Wymieszać na dużym ogniu, aż do zagotowania mieszaniny; zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, 7 do 9 minut. Przykryć patelnię i zdjąć z ognia; odstawić 5 do 10 minut. Smak, i dodać sól i więcej octu w razie potrzeby.
Wlać sos przez drobny sitko do miski.
W międzyczasie opłucz rybę, osusz i pokrój na 4 równe porcje. Rybę natrzeć oliwą z oliwek i lekko posypać solą. Ustaw 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą (z uchwytem żaroodpornym) na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj rybę i obróć w razie potrzeby do brązowego z obu stron, w sumie 2 do 3 minut.
Posypać rybę równomiernie pieprzem.
Umieść patelnię z rybą w piekarniku 400; piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 5 do 7 minut.
Przenieś rybę na oprawione talerze. Łyżka sosu równomiernie wokół ryby i posypać szczypiorkiem.