Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame

Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 40g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, kliny limonki, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. 112 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Miód Sojowy Grillowany Łosoś Z Edamame, Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame i brązowym ryżem, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim, bezpośrednim ogniu. Smarować ruszty grillowe. Drobno posiekać kolendrę i scallion i wymieszać w oleju i imbiru. Doprawić solą i pieprzem.
Wytnij dwie 3-calowe szczeliny wzdłuż skóry na dnie filetów z łososia, przechodząc mniej więcej w połowie łososia. Równomiernie wypchać szczeliny mieszanką ziołową. Doprawić rybę solą i pieprzem.
Wymieszaj sok z limonki, soję i miód, aż będzie gładki.
Umieść łososia, skórkę do góry, na grillu i gotować, aż dobrze oznaczone, 3 do 4 protokół. Włącz łososia i nadal gotować, szczotkowanie szczyty z sosem, aż ryba jest gotowane przez, o kolejne 3 do 4 protokół.
Przełożyć na talerz i posypać wierzchy nasionami sezamu.
Podawać z edamame i limonką.
Wskazówki brojlerów: umieść stojak piekarnika tak, aby blacha do pieczenia ustawiona na stojaku znajdowała się około 4 cali poniżej źródła ciepła. Rozgrzej brojlery. Przygotować łososia jak wyżej i umieścić filety, skórę w dół, na folii wyłożonej blachy do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Broil, fastrygowanie 3 do 4 razy z sosem, aż tylko gotowane przez, o 6 do 7 protokół.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.