Miód-pomarańcza gotowane śliwki
Miód-pomarańcza gotowane śliwki to przystawka, która służy 4. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz śliwki, czysty miód, herbatniki i jogurt grecki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Podobne przepisy to Gotowane figi z miodem, pomarańczą i przyprawami, Śliwki waniliowe, oraz Chai-gotowane morele i śliwki.
Instrukcje
Śliwki przełożyć na patelnię z wystarczającą ilością wody, aby je przykryć, a następnie zalać miodem, wodą z kwiatu pomarańczy i sokiem. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie przykryć i gotować przez 15 minut, aż śliwki będą miękkie do kamienia, ale nie papkowate.
Za pomocą łyżki szczelinowej, podnieś śliwki do naczynia do serwowania. Doprowadzić płyn z powrotem do wrzenia i gotować na wolnym ogniu do cienkiego syropu.
Zalać śliwkami i pozostawić do ostygnięcia. (Można obierać śliwki, aby służyć, jeśli chcesz posher finish.)
Podawać z chrupiącymi herbatnikami, takimi jak nasze ciastka z miodem (patrz "dobrze smakuje") i greckim lub mrożonym jogurtem.