Miód-Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe
Miód - pełnoziarniste bułki obiadowe mogą być tylko chleb, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 20 i kosztuje 24 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bułeczki Z Miodem Pszennym, Miód-Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe, oraz Roladki Obiadowe Miodowo-Pszeniczne Z Koniczyny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta: lekko zalać dużą miskę olejem roślinnym i odstawić na bok.
Mąki, drożdże i sól umieścić w misce miksera stojącego i ubijać ręcznie, aby połączyć; odstawić.Masło rozpuścić w średnim rondlu na małym ogniu.
Dodaj mleko i miód i podgrzewaj, mieszając, aż miód się rozpuści i mieszanina będzie ciepła w dotyku, ale nie gorąca (między 41° A115 na termometrze natychmiastowego odczytu), około 2 do 5 minut.
Wlać mieszaninę mleka na mieszaninę mąki i dodać jajka. Dopasuj miskę do miksera stojącego i wymieszaj z mocowaniem haczyka na średniej i niskiej prędkości, aż do połączenia, około 2 minut. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. (Ciasto będzie lepkie.) Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski i szczelnie przykryć folią.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny. (Jeśli ciasto nie piecze się do następnego dnia, umieść je w lodówce, aby wzrosły Przez noc.) Do montażu: Płaszcz dno i boki 13-by-9-calowe szklane naczynie do pieczenia z masłem, przy użyciu wszystkich; odstawić naczynie na bok. (Jeśli ciasto wzrosło przez noc w lodówce, pozostaw je w misce w temperaturze pokojowej na 45 minut przed kontynuowaniem.)
Ciasto przełożyć na nie przepłukaną powierzchnię roboczą i podzielić na 20 równych części (po około 2 1/4 uncji każda). Pracując z 1 kawałkiem na raz, połóż dłoń na cieście i rozwałkuj ciasto na powierzchni roboczej w okrągłą, ciasną kulkę. Ułóż kulki tak, aby tylko dotykały przygotowanego naczynia do pieczenia, 4 w poprzek i 5 wzdłuż (nie dotykają boków naczynia). Przykryj naczynie do pieczenia szczelnie folią i pozwól kulkom ciasta unieść się w ciepłym miejscu, aż będą podwojone, około 1 godziny. W międzyczasie podgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Umieść wodę i jajko lub miód w małej misce i ubijaj, aby połączyć. Odkryj kulki ciasta i umyj je mieszaniną.
Posypać owies lub kiełki pszenicy równomiernie na wierzchu.
Piec, aż spody i wierzchołki rolek są złotobrązowe, obracając naczynie w połowie czasu pieczenia, o 22 do 25 minut w sumie.
Przenieś naczynie do drucianego stojaka i pozostaw rolki do ostygnięcia przez co najmniej 10 minut przed podaniem.