Miód-Chleb Pełnoziarnisty
Miód-chleb pełnoziarnisty jest Wegetariańskie przepis z 32 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Jeśli masz pod ręką bardzo ciepłą wodę, miód, ciepłą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako bardzo niedrogi chleb. 238 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Chleb Pszenny Miodowy, oraz Miód-Chleb Pełnoziarnisty.
Instrukcje
W dużej misce, rozpuścić drożdże w 1/4 szklanki ciepłej wody.
Dodać miód, masło, sól, 2 1/2 szklanki bardzo ciepłej wody i 3 szklanki mąki pszennej. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często. Beat na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski często. Ubić w pozostałych 1 1/2 szklanki mąki pszennej.
Z łyżką, mieszać w 2 1/4 do 2 3/4 szklanki mąki uniwersalnej, aż ciasto ściąga czysto od boku miski.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zagniatać pozostałą 1/2 do 1 szklanki mąki uniwersalnej; kontynuować ugniatanie przez 5 do 10 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie gładkie i sprężyste. Smaruj dużą miskę skracaniem lub sprayem do gotowania; umieść ciasto w misce, obracając ciasto, aby nasmarować wszystkie strony. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce 30 do 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Obficie nasmaruj 2 (8x4-lub 9x5-calowe) patelnie bochenkowe ze skracaniem lub sprayem do gotowania. Delikatnie wciśnij pięść do ciasta, aby spuścić powietrze; podziel na pół. Uformuj ciasto na bochenki; umieść na patelniach. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce 30 do 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Rozgrzać piekarnik do 191°. odkryć ciasto; piec 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do350; piec od 10 do 15 minut dłużej lub do momentu, gdy bochenki będą wydrążone, gdy będą lekko dotknięte. Natychmiast wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.