Miso-łopian szkliwiony z czerwoną sałatą
Miso-szkliwiony łopian z czerwoną sałatą jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz łopian, sól, ocet ryżowo-winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie wspaniałe. Kinpira Miso Gobo (łopian z Miso), Bezglutenowe kotlety wieprzowe Miso glazurowane z komosą ryżową o Smaku Miso, oraz Szkoła gotowania: Miso Ramen z kurczakiem Miso Glazurowanym, grzybami Enoki i Shimeji są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozłóż orzechy włoskie na patelni i tosty przez około 6 minut, lub aż pachnące.
Wycisnąć cytrynę do średniego rondla i dodać wodę, 1 łyżkę cukru i szczyptę soli. Obrać łopian pod chłodną bieżącą wodą.
Pokroić w plastry 1/4 cala na ostrej przekątnej, dodając plastry do wody cytrynowej podczas pracy. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować łopianu na umiarkowanie wysokim ogniu, aż al dente, o 30 protokół.
Odcedzić i lekko ostudzić, następnie ułożyć plastry i pokroić w cienkie zapałki.
Dodać pozostałe 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczkę octu ryżowo-winnego i 1 łyżeczkę miso. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż błyszczący, o 2 protokół.
Przenieś łopian na talerz i pozostaw do ostygnięcia.
W małej misce ubić pozostałe 2 łyżki octu ryżowo-winnego z pozostałymi 2 łyżeczkami miso do rozpuszczenia.
Ubić olej i doprawić solą i pieprzem.
W dużej salaterce, wrzucić sałaty, orzechy włoskie i łopianu.
Dodać sos, wrzucić ponownie i podawać natychmiast.