Miso zupa z małży z olejem Pietruszkowym
Miso Clam Chowder z olejem Pietruszkowym może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 45 i kosztuje 32 grosze za porcję. Ta zupa ma 96 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Jeśli masz liście laurowe, tymianek, boczek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Miso zupa z małży z olejem Pietruszkowym, Sea Treasure Clam Miso Soup, oraz Gulasz Z Małży Z Ziemniakami I Puree Z Pietruszki.
Instrukcje
W garnku do zupy, doprowadzić Wino i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia.
Dodaj małże, przykryć i gotować na dużym ogniu, aż małże otwarte, 8 do 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść małże do miski; wyrzucić wszystkie, które nie otwierają się.
Usuń małże z muszli i spłucz, aby usunąć piasek, a następnie grubo posiekaj. Odcedź bulion do żaroodpornej miski, zatrzymując się, zanim dotrzesz do piasku na dnie; powinieneś mieć 3 filiżanki.
Wypłukać garnek i osuszyć.
Dodać masło i boczek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż boczek będzie chrupiący i złoty, o 6 protokół.
Dodać posiekaną cebulę, czosnek, seler, tymianek i liście laurowe i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 5 protokół. Mieszaj miso. Stopniowo dodawać bulion z małży.
Dodać śmietanę i 1 szklankę wody do garnka i doprowadzić do duszenia.
Dodać kostki ziemniaków i lekko doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu przez około 8 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
W międzyczasie, w blenderze, połączyć natkę pietruszki z 1/4 szklanki wody i puree, aż drobno posiekane.
Dodać olej i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą.
Korzystając z tyłu łyżki, zmiażdżyć kilka ziemniaków z boku garnka, aby lekko zagęścić zupę.
Dodaj zarezerwowane małże i gotuj na wolnym ogniu aż do ogrzania. Odrzuć liście laurowe.
Zupę podawać w miseczkach, skropioną natką pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.