Miso-glazurowany łosoś ze zwiędłym szpinakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia Miso-Glazed z zwiędłym szpinakiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 354 kalorie, 40g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy, cukier, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Podobne przepisy to Imbirowo-sojowe schabowe polane na zwiędłym szpinaku, Pieczony łosoś ze zwiędłym szpinakiem, oraz Zdrowy pyszny łosoś z zwiędłym szpinakiem.
Instrukcje
Aby przygotować rybę, połącz pierwsze 6 składników w małej misce i równomiernie posmaruj rybę. Ułóż ryby na wyłożonej folią blasze do pieczenia; dusić przez 8 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Aby przygotować szpinak, podczas gdy broile rybne, rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i szpinak na patelni; gotować 30 sekund lub aż szpinak po prostu zaczyna więdnąć, rzucając mieszaninę stale. Wymieszać 2 łyżeczki sosu sojowego.