Miso-glazurowany łosoś ze zwiędłym szpinakiem

Miso-glazurowany łosoś ze zwiędłym szpinakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia Miso-Glazed z zwiędłym szpinakiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 354 kalorie, 40g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy, cukier, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Podobne przepisy to Imbirowo-sojowe schabowe polane na zwiędłym szpinaku, Pieczony łosoś ze zwiędłym szpinakiem, oraz Zdrowy pyszny łosoś z zwiędłym szpinakiem.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Aby przygotować rybę, połącz pierwsze 6 składników w małej misce i równomiernie posmaruj rybę. Ułóż ryby na wyłożonej folią blasze do pieczenia; dusić przez 8 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
4
Aby przygotować szpinak, podczas gdy broile rybne, rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
SzpinakSzpinak
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj czosnek i szpinak na patelni; gotować 30 sekund lub aż szpinak po prostu zaczyna więdnąć, rzucając mieszaninę stale. Wymieszać 2 łyżeczki sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn