Miso Glazurowany Łosoś
Jeśli u pacjenta występuje około 45 minut do spędzenia w kuchni, Miso Glazed Salmon może być super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 294 kalorie, 35g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 4,78 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 1021 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz filety z łososia, sos sojowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Miso-Glazurowany Łosoś, Miso Glazurowany Łosoś, oraz Miso Glazurowany Łosoś są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszać miso, sake, sos sojowy, i cukier w małej misce. Dostosuj proporcje do smaku.
Wlać połowę mieszanki do pojemnika wystarczająco dużego, aby zmieścić filety z łososia, a następnie wylać resztę na wierzch ryby. Upewnij się, że ryba jest pokryta sosem miso.
Przykryć pojemnik i marynować przez co najmniej 30 minut, aż do nocy.
Broil łosoś: linia broiling pan z folii aluminiowej.
Posmaruj folią trochę oleju roślinnego i połóż filety z łososia na wierzchu. Upewnij się, że na wierzchu ryby znajduje się równomierna, cienka powłoka marynaty.
Umieść filety nie bliżej niż około 6 cali od elementu brojlerów w piekarniku. Broil dla 6-10 minut, w zależności od tego, jak grube są filety i jak gorąco Twój brojler jest.
Miej oko na łososia. Marynata ma w sobie cukier, który może łatwo spowodować spalenie glazury. Jeśli zacznie się zwęglać, a gotowanie nie jest jeszcze zakończone, umieść rybę na Dolnym stojaku w piekarniku.
Podawać z ryżem i smażonymi warzywami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.