Miso-Glazurowane Tofu
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Miso-Glazed tofu może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 9g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz miód, pieprz, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miso-glazurowane Tofu z kapustą i papryką, Miso-glazurowane Tofu z pasternakiem na dwa sposoby, oraz Makaron Soba z Miso-Glazurowanym Tofu i warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubij razem pastę miso, 1 łyżkę octu ryżowo-winnego, miód i 1 łyżkę sosu sojowego o niskiej zawartości sodu do uzyskania gładkiej konsystencji. Pokroić tofu na 4 kawałki. Suszyć ręcznikami papierowymi.
Dodać do marynaty; wrzucić. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 minut, obracając raz. Wyrzucić marynatę; przenieść tofu do naczynia do pieczenia.
Piec, aż zbrązowieje (30-35 minut). Para połówki baby bok choy w rondlu płytkiej gotującej się wody, pokryte, do miękkości. W misce, połączyć imbir, 1 łyżeczka niskiej sodu sos sojowy, 1 łyżka ryżu-ocet winny, olej sezamowy, i pokruszony czerwony pieprz. Plaster tofu; podawać z bok choy.
Skropić winegretem i sezamem.