Miso-Glazurowane Tofu

Miso-Glazurowane Tofu
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Miso-Glazed tofu może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 9g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz miód, pieprz, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miso-glazurowane Tofu z kapustą i papryką, Miso-glazurowane Tofu z pasternakiem na dwa sposoby, oraz Makaron Soba z Miso-Glazurowanym Tofu i warzywami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W misce ubij razem pastę miso, 1 łyżkę octu ryżowo-winnego, miód i 1 łyżkę sosu sojowego o niskiej zawartości sodu do uzyskania gładkiej konsystencji. Pokroić tofu na 4 kawałki. Suszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
MisoMiso
Sos SojowySos Sojowy
MiódMiód
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać do marynaty; wrzucić. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 minut, obracając raz. Wyrzucić marynatę; przenieść tofu do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec, aż zbrązowieje (30-35 minut). Para połówki baby bok choy w rondlu płytkiej gotującej się wody, pokryte, do miękkości. W misce, połączyć imbir, 1 łyżeczka niskiej sodu sos sojowy, 1 łyżka ryżu-ocet winny, olej sezamowy, i pokruszony czerwony pieprz. Plaster tofu; podawać z bok choy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Bok ChoyBok Choy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
WodaWoda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Skropić winegretem i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn