Miso-glazurowane steki z łososia

Miso-glazurowane steki z łososia mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 2092 kalorie, 238g białka, oraz 96 g tłuszczu każdy. Na $27.98 za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka steków z łososia, sól koszerna, kliny limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Miso-Glazurowane Steki Z Łososia, Miso-Glazurowane Steki Z Łososia, oraz Miso-glazurowane steki Tofu z sałatką beansprout & Egg strands.
Instrukcje
Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią; lekko posmarować olejem roślinnym.
Steki z łososia układamy na przygotowanej blasze do pieczenia.
Miso, mirin, ocet, imbir i olej sezamowy wymieszać w małej misce.
Połowę mieszanki miso rozłożyć na stekach z łososia; doprawić lekko solą. Steki z łososia obrócić i posmarować pozostałą mieszaniną miso; doprawić lekko solą. Przykryć folią i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez co najmniej 15 minut lub przechowywać w lodówce do 1 godziny.Umieść stojak piekarnika 6"-8" z brojlerów i rozgrzej. Łosoś Broil, obracając raz, aż złoty kolor będzie brązowy i po prostu nieprzezroczysty w środku, w sumie 10-12 minut.
Steki z łososia przekładamy na talerze i podajemy z limonkami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.