Miso-Glazurowane Kebaby Z Tuńczykiem

Miso-Glazurowane Kebaby Z Tuńczykiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj Miso-Glazed z tuńczykiem. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 6,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 47g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jeśli masz pod ręką wodę, cukinię i sałatkę z groszku śnieżnego, majonez i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bezglutenowe kotlety wieprzowe Miso glazurowane z komosą ryżową o Smaku Miso, Szkoła gotowania: Miso Ramen z kurczakiem Miso Glazurowanym, grzybami Enoki i Shimeji, oraz Miso-Bakłażan Szkliwiony (Nasu Miso).

Instrukcje

1
Podgrzać miso, mirin, cukier i wodę w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CukierCukier
WodaWoda
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i ubić majonezem, a następnie schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Włóż tuńczyka do zamykanej torby (lub niereaktywnego płytkiego naczynia).
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
4
Zalać marynatą tuńczyka i marynować, schłodzone, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
TuńczykTuńczyk
5
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorącym węglu drzewnym (wysokie ciepło dla gazu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
6
Nawlecz tuńczyka na szaszłyki, pozostawiając niewielką przestrzeń między każdym kawałkiem. Połóż na tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
7
Obficie olej grill rack, następnie grill szaszłyki, obracając raz, aż tylko różowy w środku, około 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
8
Odstawić 5 minut.
9
W porcji: 372 kalorie, 7G tłuszczu (1G nasyconego), 103mg cholesterolu, 1091mg sodu, 20g węglowodanów, 1G błonnika, 55g białka
10
Dane Żywieniowe
11
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn