Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać miskę brązowego ryżu z indykiem spróbować. Jedna porcja zawiera 628 kalorii, 60g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.21 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, pierś z indyka, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć krótkoziarnisty brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Miska Ryżu Brązowego, Brązowy Ryż I Czerwona Fasola Miska, oraz Massa Brown Rice Egg Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W średnim rondlu na średnim ogniu, połączyć ryż, 1/4 łyżeczki soli, 2 szklanki bulionu i 1 szklanka wody; przykryć i doprowadzić do wrzenia. Redukować na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem, aż ryż będzie miękki (o 45 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
W międzyczasie wyłożyć blachę do pieczenia folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Indyka ułożyć na prześcieradle i zalać olejem. Doprawić pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i posmarować 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego. Piecz, obracając się w połowie, aż indyk zostanie ugotowany, a termometr do mięsa włożony do środka odczytuje 165 (50-55 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
5
Wyjąć z piekarnika i przełożyć indyka na deskę do krojenia. Namiot z folią i odstawić na odpoczynek (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wymieszać szpinak, szalotki, i pozostałe 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego do ryżu z pozostałych 1 szklanka rozgrzanego bulionu. Cienko pokroić indyka. Ryż i pokrojonego indyka podzielić na 4 miski; skropić każdą z nich olejem sezamowym i posypać sezamem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony Indyk
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz