Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać miskę brązowego ryżu z indykiem spróbować. Jedna porcja zawiera 628 kalorii, 60g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.21 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, pierś z indyka, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć krótkoziarnisty brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Miska Ryżu Brązowego, Brązowy Ryż I Czerwona Fasola Miska, oraz Massa Brown Rice Egg Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W średnim rondlu na średnim ogniu, połączyć ryż, 1/4 łyżeczki soli, 2 szklanki bulionu i 1 szklanka wody; przykryć i doprowadzić do wrzenia. Redukować na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem, aż ryż będzie miękki (o 45 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
W międzyczasie wyłożyć blachę do pieczenia folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki
4
Indyka ułożyć na prześcieradle i zalać olejem. Doprawić pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i posmarować 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego. Piecz, obracając się w połowie, aż indyk zostanie ugotowany, a termometr do mięsa włożony do środka odczytuje 165 (50-55 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
5
Wyjąć z piekarnika i przełożyć indyka na deskę do krojenia. Namiot z folią i odstawić na odpoczynek (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wymieszać szpinak, szalotki, i pozostałe 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego do ryżu z pozostałych 1 szklanka rozgrzanego bulionu. Cienko pokroić indyka. Ryż i pokrojonego indyka podzielić na 4 miski; skropić każdą z nich olejem sezamowym i posypać sezamem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony Indyk
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego