Miseczka z łososia azjatyckiego z limonkową mżawką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj azjatyckiej miseczki łososia z limonkową mżawką. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, sos sojowy, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Miseczka z łososia azjatyckiego z limonkową mżawką, Miseczka z ryżem łososiowym z sosem imbirowo-limonkowym, oraz Limonkowy Łosoś Atlantycki Z Sałatką Azjatycką.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. gotować ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. W małym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Podsmażyć czosnek i pieprz płatki, aż czosnek jest lekko złoty, 1 minuta.
Dodaj syrop, sok i sos sojowy; gotować do bulgotania, 3 protokół. W misce połączyć skrobię kukurydzianą i 1 łyżeczkę wody; wymieszać z glazurą czosnkową. Gotować, aż lekko zgęstnieje, 1 minuta. Ułóż filety na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Rozprowadzić 1 łyżeczkę glazury na każdym filecie. Pieczeń aż tylko gotowane przez, 12 protokół. Na średniej patelni, ciepły olej na średnim ogniu.
Dodaj 1 pakiet szpinak; sauté aż tylko zwiędły.
Zdjąć z patelni; odstawić. Powtórz z drugim opakowaniem szpinaku. Ryż podzielić na 4 Miski; na wierzchu po 1/4 szpinaku i 1 filet z łososia, rozbity na duże kawałki.
Skropić pozostałym sosem; posypać 1/2 łyżeczki sezamu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.