Mirin Glazurowane Burgery ze szpinakiem sezamowo-ponzu i majonezem wasabi-imbirowym

Mirin Glazurowane Burgery ze szpinakiem sezamowo-ponzu i majonezem wasabi-imbirowym
Mirin Glazed Burgers ze szpinakiem sezamowo-ponzu i majonezem wasabi-imbirowym to amerykański przepis na 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 1058 kalorii , 41 g białka i 78 g tłuszczu na porcję. Za 3,79 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mieloną karkówkę, czosnek, sos ponzu i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 36 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 65% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Burgery z tuńczyka z majonezem Wasabi , Łosoś pieczony w sezamie z majonezem Wasabi i Mini Ciasteczka krabowe z sezamem, cebulą i limonką z majonezem Wasabi .

Instrukcje

1
Przygotuj średni ogień na grillu węglowym z pokrywą lub rozgrzej grill gazowy do średniego poziomu.;
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(sos Cytrusowo-sojowy)(sos Cytrusowo-sojowy)
1
Wymieszaj mirin, sake i sos sojowy w małym, ciężkim ognioodpornym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Przygotowanego Japońskiego Sosu Sezamowego1/4 Szklanki Przygotowanego Japońskiego Sosu Sezamowego
2
Umieść patelnię na ruszcie grilla, zagotuj mieszaninę i gotuj, aż uzyska nieco gęstszą konsystencję, od 15 do 20 minut. Glazurę odstawić na bok (po wystygnięciu lekko zgęstnieje).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Na majonez: Aby przygotować majonez, wymieszaj wszystkie składniki w małej misce. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
W małej misce wymieszaj dressing sezamowy i sos ponzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS PonzuSOS Ponzu
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Szpinak włóż do dużej miski i delikatnie wymieszaj z dressingiem. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
W małej misce wymieszaj mirin, sake i sos sojowy. Dodać miso i równomiernie zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
MisoMiso
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozłóż karkówkę na dużej, płytkiej patelni. Rozprowadź mieszaninę miso na mięsie i posyp równomiernie zieloną cebulą, imbirem, czosnkiem, pieprzem i solą. Staraj się jak najmniej dotykać mięsa, aby uniknąć jego zbicia, dobrze wymieszaj. Podzielić mieszaninę na 6 równych porcji i złożonymi dłońmi przerzucać 1 porcję mięsa z ręki do ręki, tworząc luźną kulkę. Porcję mięsną lekko poklepujemy po płaskiej powierzchni, tak aby powstał pasztet pasujący do bułek. Naciśnij środek kotleta opuszkami palców, aby utworzyć w środku lekkie wgłębienie. Powtórz tę czynność z pozostałymi porcjami mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
MisoMiso
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Gdy grill będzie gotowy, posmaruj ruszt olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Ułóż paszteciki na ruszcie i posmaruj każdy kotlet glazurą. Przykryj i gotuj, aż spód będzie rumiany, 3 do 4 minut, ponownie polewając każdy kotlet glazurą. Obróć kotlety i posmaruj ugotowaną stronę glazurą. Gotuj, często szczotkując glazurą, aż będzie gotowe, 4 do 5 minut dłużej w przypadku średniego. Na kilka ostatnich minut pieczenia połóż bułki, przecięciem do dołu, na zewnętrznych krawędziach rusztu, aby lekko się podsmażyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
5
Aby złożyć burgery, połóż równą porcję szpinaku na spodzie każdej bułki i przykryj pasztecikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
6
Rozsmaruj majonez na wyciętych bokach wierzchu bułek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
7
Dodaj wierzchołki bułek i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers

Składniki

180papryka habanero1 funt dużych krewetek, obranych i pozbawionych żyłek, z usuniętymi ogonkami1 funt dużych krewetek, obranych i pozbawionych żyłek, z usuniętymi ogonkami2Spód: okruszki z herbatników grahamsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2Spód: okruszki z herbatników grahamfinely grated ginger, with juicesfinely grated ginger, with juices2warzywo (np. szpinak)finely grated ginger, with juicesfinely grated ginger, with juices33papryka habaneropokrojona zielona cebulapokrojona zielona cebula1kgsherbata sp. przyprawa cała sólherbata sp. przyprawa cała sól2warzywo (np. szpinak)grubo zmielony czarny pieprzgrubo zmielony czarny pieprz1491 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej157papryka habanero6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1porcja startego parmezanu6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych3Spód: okruszki z herbatników grahammisomiso591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprepared ponzu sauce (citrus-soy sauce)prepared ponzu sauce (citrus-soy sauce)120papryka habanerojapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy120papryka habanerojapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy120papryka habanerojapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy1porcja startego parmezanujapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy1porcja startego parmezanujapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy1porcja startego parmezanujapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku6bułeczki sezamowe, splitbułeczki sezamowe, split6bułeczki sezamowe, splitbułeczki sezamowe, split581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1porcja startego parmezanupieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta631 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprepared Japanese sesame dressingprepared Japanese sesame dressing6krewetki i żyłkiOlej roślinny, do szczotkowania na stojaku grillowymOlej roślinny, do szczotkowania na stojaku grillowym1porcja startego parmezanupasta wasabipasta wasabi

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Burger w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Kolekcja Sterling Vintner's Merlot z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Kolekcja Sterling Vintner Merlot
Kolekcja Sterling Vintner Merlot
Łącząc profile różnych witryn, stworzyliśmy kompleksową reprezentację tego znanego na całym świecie regionu upraw. Większość owoców pochodzi z głębszych gleb dna doliny, co przekłada się na szeroki posmak w ustach i mięsisty, soczysty smak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W36 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn