Miodowy Tort Jabłkowy
Miodowy tort jabłkowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 61 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, miód, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 17%. Spróbuj Tarta Z Miodem Jabłkowym I Masłem Orzechowym, Grillowany Flatbread Z Roztopionym Brie I Miodowym Kompotem Z Jabłek, oraz Apple Nut Torte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz miód i sok z cytryny w dużej patelni nonstick; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Dodać jabłka; gotować 14 minut lub do prawie miękki, często mieszając.
Ubij 3/4 szklanki cukru granulowanego, masła, brązowego cukru i wanilii na średniej prędkości miksera, aż do dobrze wymieszanego (około 4 minut).
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Ubić w skórce cytrynowej. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny cukru, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania.
Wlać ciasto do 9-calowej formy sprężynowej pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń jabłka z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; wyrzucić pozostałą ciecz. Ułóż plasterki jabłek spokelike na wierzchu ciasta, delikatnie wciskając plasterki w ciasto.
Połączyć 1 łyżkę cukru granulowanego z cynamonem; posypać równomiernie jabłkami.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Pokroić w kliny za pomocą ząbkowanego noża.