Miodowy Sezam Mahi Mahi

Miodowy Sezam Mahi Mahi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj miodu Sezam Mahi Mahi. Na 23,74 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 879 kalorii, 129g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Jeśli masz masło, nasiona sezamu, filety mahi mahi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Miodowy Sezam Mahi Mahi, Sezam Mahi Mahi z sosem sojowym Shiso Ginger Butter, oraz Sezam mahi mahi z sałatką ogórkowo-Rukolową.

Instrukcje

1
Na patelni stopić 1 Tbs masła na średnim ogniu, dodać czosnek, i smażyć ' til przetargu (oglądać uważnie tak, że nie pali!).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Zdjąć z ognia i wymieszać z sosem teriyaki, sokiem z cytryny, miodem i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3
Pozostawić do ostygnięcia kilka minut, a następnie zalać ryby i marynować 30 minut w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Ciepło pozostałych Tbs masła w patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wyjmij rybę z marynaty i dodaj do patelni, sauting 4-5 minut na stronę i fastrygowanie marynatą.Uwaga: Lubię toastować nasiona sezamu przed dodaniem ich do mieszanki dla bardziej wyraźnego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćŚredni
Gotowe W55 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia37
Magazyn