Miodowy chleb Owsiany II
Honey Oatmeal Bread II może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 3G tłuszczu i w sumie 183 kalorii. Ten przepis służy 12. Za 16 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, sól, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Spróbuj Chleb Z Miodem Owsianym, Miodowy Chleb Owsiany, oraz Miodowy Chleb Owsiany dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj wrzącą wodę, owies, 1/2 szklanki miodu, masło i sól.
W małej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić do uzyskania kremowej konsystencji, około 10 minut.
Wlej mieszaninę drożdży do mieszanki owsianej.
Dodaj 2 szklanki mąki; dobrze wymieszaj. Wmieszaj pozostałą mąkę po 1/2 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, wyłóż je na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 20 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, włożyć ciasto do miski i obrócić, aby posmarować olejem. Przykryj wilgotną szmatką i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Opróżnij ciasto i wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować w bochenki.
Umieść bochenki w dwóch lekko natłuszczonych bochenkach o wymiarach 9x5 cali. Przykryj bochenki wilgotną szmatką i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie złotobrązowy, a spód bochenka będzie pusty po stuknięciu.
Usuń bochenki z patelni, posmaruj wierzchołki bochenków 2 łyżkami miodu i posyp owsem.