Miodowo-ocet jagnięcy z koprem włoskim i marchewką

Miodowo-ocet jagnięcy z koprem włoskim i marchewką
Miodowo-ocet udko jagnięce z koprem włoskim i marchewką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 384 kalorie, 36g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 236 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, sól koszerna, Cebulki kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest świetne. Podobne przepisy to Miodowo-ocet jagnięcy z koprem włoskim i marchewką, Hiszpańska marchewka z koprem włoskim, prażonymi orzechami laskowymi i miodowym octem winnym Slide Ridge, oraz Marchew w miodzie i occie.

Instrukcje

1
Czosnek impulsowy, pietruszka, nasiona kopru włoskiego i 1/2 szklanki liści kopru włoskiego w maszynce do bardzo drobno posiekane. Przy włączonym silniku powoli dodawaj 1/4 szklanki oleju i procesuj, aż będzie gładki; obficie doprawiaj solą i pieprzem(mieszanka powinna smakować dość słono, ponieważ jest to jedyna przyprawa do mięsa). Natrzeć natkę pietruszki na całej jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Przełożyć na patelnię, przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Odstawić jagnięcinę w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Ocet i miód zagotować w małym rondlu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 8-10 minut. Odstawić glazurę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
GlazuraGlazura
MiódMiód
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Umieść stojaki w dolnej trzeciej i środkowej części piekarnika i rozgrzej do 163°. Wrzuć koper włoski i marchew z pozostałą 1/4 szklanki oleju w średniej misce i ułóż pół wokół jagnięciny na patelni; umieść pozostałe warzywa na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Koper WłoskiKoper Włoski
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
5
Warzywa pieczone na blasze na dolnej półce i jagnięcina na środkowej półce, aż termometr odczytu natychmiastowego włożony w najgrubszą część jagnięciny zarejestruje 38°, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
6
Zwiększ piekarnik do 232°, pieczeń szczotką z glazurą i kontynuuj pieczenie, aż termometr odczytu natychmiastowego zarejestruje 120 ° F, 20-25 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść jagnięcinę na deskę do krojenia i odstawić na 30 minut przed rzeźbieniem (temperatura wzrośnie do 60° dla średnio rzadkich, podczas gdy jagnięcina odpoczywa).
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Kontynuuj pieczenie warzyw, rzucając od czasu do czasu, aż złocisty i miękki, 20-25 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
9
Podawać jagnięcinę z warzywami, posypaną liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Koper WłoskiKoper Włoski
JagnięcinaJagnięcina
10
Zrób z wyprzedzeniem: jagnięcinę można natrzeć mieszaniną pietruszki, a warzywa można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
JagnięcinaJagnięcina
11
Pokrój to dobrze
12
Rzeźbienie jagnięciny jest łatwiejsze niż myślisz. Oto jak zrobić to z talentem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
13
Umieść pieczeń tak, aby Strona mięsniejsza była zwrócona w dół. Używając długiego, cienkiego ostrza noża i trzymając koniec kości trzonu, usuń kilka pasków mięsa z górnej strony, pracując równolegle do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
14
Oprzyj nogę na płaskiej powierzchni, którą właśnie utworzyłeś.
15
Wytnij cienkie plastry prostopadle i aż do kości, zaczynając od końca dalej od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
16
Zaczynając od góry i pracując z dala od ciała, wsuń nóż pod plastry, które właśnie zrobiłeś.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
17
Usuń jednym długim ruchem piłowania.
18
Obrócić kość i powtórzyć z mniej mięsistą stroną; przyciąć pozostałe mięso z boków kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia90
Magazyn