Mini wyzwanie: Grillowany stek z New York Strip z Tennessee Pijana duszona brukselka i boczek Hash i pikantny karaibski cytrusowy cynamonowy Chutney

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj Mini wyzwanie: Grillowany stek z New York Strip z Tennessee pijany duszony brukselka i boczek i pikantny karaibski cytrusowy cynamonowy Chutney. Jedna porcja zawiera 2002 kalorie, 122g białka, oraz 136g tłuszczu. Na 16,21 zł / porcja, ten przepis okładki 77% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Mieszanka nowojorskich steków strip, musztarda dijon, jabłko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowany New York Strip Z Karmelizowaną Brukselką Przepis, New York Strip steki z brukselką Hash, oraz New York Strip Steak with Spicy Coffee Rub dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill lub patelnię grillową do średniej. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż krawędzie zaczną się chrupać, ale nie w pełni gotowane.
Wyjąć do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty i osuszyć. Rezerwy tłuszczu boczku na patelni.
Tymczasem w innej patelni na średnim ogniu, stopić 1 łyżkę masła.
Dodać połowę szalotki i gotować, aż półprzezroczyste.
Dodaj pory, szalotki, i brukselka. Gotować, aż warzywa zaczną więdnąć i zmiękną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj około 6 uncji lagera, aby połowa tej mieszanki haszyszu była pokryta cieczą. Przynieś mieszankę na wolnym ogniu i zmniejsz, aż prawie cała ciecz zniknie.
Dodać boczek, 1 łyżkę masła i zmniejszyć ogień do niskiej, gotowanie boczek dalej, i mieszając od czasu do czasu.
Na każdym steku posmarować około 1 łyżki masła, następnie doprawić steki solą i pieprzem. Grillować steki tylko do zgrzewania na zewnątrz, a następnie umieścić na blasze do pieczenia lub na patelni i gotować w piekarniku do pożądanej doneness.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na około 10 minut przed podaniem.
Tymczasem, na patelni na średnim ogniu, gotować pomarańczowy, jabłko, mango, imbir i pozostałe szalotka, aż zaczną mięknąć.
Do chutney dodaj cynamon, kilka kropli ostrego sosu, odrobinę lagera i 1/2 łyżeczki zarezerwowanego tłuszczu boczkowego. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż chutney jest wszystko w podziale.
Do haszu warzywnego, dodać 1 lub 2 Więcej łyżki masła, o 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu boczku, i zarówno pełnoziarnistej i musztardy Dijon i saute kilka minut więcej. Dostosuj przyprawę do smaku.
Usunąć mieszankę z ognia i podzielić na 2 płytki.
Każdy stek przeciąć na pół, na szerokość, i umieścić obie połówki, skrzyżowane, na wierzchu haszyszu. Łyżka niektórych chutney z boku talerza i podawać z schłodzonymi szklankami piwa.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Valley Merlot]()
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.