Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo

Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo
Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 32 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 45 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę kukurydzianą tortilla, cebulę, salsę verde cruda i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 112 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Powoli pieczona wieprzowina z kokosowym sosem Curry, kukurydziane tortille, świeże pomidory salsan na ryżu Basmati, Miękkie smażone tortille z Tomatillo Salsan i kurczakiem, oraz Grillowany stek z awokado-tomatillo Salsan i tortille dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę tortilla połączyć z wodą w dużej misce i ugniatać rękami, aż powstanie jednolite ciasto, około 1 minuty. Uszczypnij wystarczająco dużo ciasta, aby utworzyć skąpe 3/4-calową kulkę. (Ciasto powinno być wilgotne, ale nie lepkie po uformowaniu w kulkę. W razie potrzeby zagnieść trochę więcej mąki tortilla lub wody do ciasta.) Uformować pozostałe ciasto na 3/4-calowe kulki, przekładając je na talerz i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Bardzo lekko olej comal (lub patelnia do pizzy), następnie podgrzać na średnim ogniu do gorąca, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
3
Naciśnij 1 kulkę ciasta między plastikowymi kwadratami w tortilla press, aby utworzyć tortillę 3-calową (o grubości około 1/16 cala). Odklej 1 plastikowy kwadrat, a następnie, trzymając tortillę w dłoni, ostrożnie odklej inny kwadrat i delikatnie przenieś tortillę do comal.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
CiastoCiasto
4
Gotować, aż krawędzie po prostu poluzować z comal i małe brązowe plamy pojawiają się na spodzie, 30 do 45 sekund. Odwróć i gotuj, naciskając płasko metalową szpatułką, jeśli to konieczne, aż Na spodzie pojawią się brązowe plamy, około 45 sekund. Odwróć się ponownie i gotuj, naciskając łopatką, aż tortilla lekko napompuje (nie zawsze może się to zdarzyć), 10 do 15 sekund. Umieścić tortillę w złożonej ściereczce, aby zachować ciepło i wilgoć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Dodać więcej tortille, układając je w tkaninie. (Gdy już poczujesz rytm, gotuj więcej niż 1 tortillę na raz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
1
Ugotować czosnek, chile i 1/2 szklanki cebuli (reszta rezerwowa dla
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
2
Dekorować) w 2 łyżki smalcu w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać huitlacoche i 1/4 łyżeczki soli i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
1
Ciepłe pozostałe 2 łyżki smalcu (jeśli używasz) do upłynnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SmalecSmalec
2
Podgrzać comal (lub patelnię do pizzy) na średnim ogniu do gorąca, a następnie podgrzać 8 Mini tortille, lekko szczotkując szczyty smalcem (po około 3/4 łyżeczki). Podczas podgrzewania tortilli (w sumie 1 do 2 minut), top każdy z około 1/2 łyżeczki salsy, posypanie reserved surowej cebuli, i zaokrąglone łyżeczki mieszanki huitlacoche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
CebulaCebula
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
3
Chalupy przekładamy na talerz, posypujemy queso fresco i od razu podajemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
4
Przechowywać Comal ciepły i powtórzyć procedurę, gdy gotowy do podania następnej partii chalupas.
TrudnośćEkspert
Gotowe W112 hrs
Porcje32
Ocena Zdrowia0
Magazyn