Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo

Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 32 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 45 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę kukurydzianą tortilla, cebulę, salsę verde cruda i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 112 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Powoli pieczona wieprzowina z kokosowym sosem Curry, kukurydziane tortille, świeże pomidory salsan na ryżu Basmati, Miękkie smażone tortille z Tomatillo Salsan i kurczakiem, oraz Grillowany stek z awokado-tomatillo Salsan i tortille dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę tortilla połączyć z wodą w dużej misce i ugniatać rękami, aż powstanie jednolite ciasto, około 1 minuty. Uszczypnij wystarczająco dużo ciasta, aby utworzyć skąpe 3/4-calową kulkę. (Ciasto powinno być wilgotne, ale nie lepkie po uformowaniu w kulkę. W razie potrzeby zagnieść trochę więcej mąki tortilla lub wody do ciasta.) Uformować pozostałe ciasto na 3/4-calowe kulki, przekładając je na talerz i przykryć folią.
Bardzo lekko olej comal (lub patelnia do pizzy), następnie podgrzać na średnim ogniu do gorąca, około 2 minut.
Naciśnij 1 kulkę ciasta między plastikowymi kwadratami w tortilla press, aby utworzyć tortillę 3-calową (o grubości około 1/16 cala). Odklej 1 plastikowy kwadrat, a następnie, trzymając tortillę w dłoni, ostrożnie odklej inny kwadrat i delikatnie przenieś tortillę do comal.
Gotować, aż krawędzie po prostu poluzować z comal i małe brązowe plamy pojawiają się na spodzie, 30 do 45 sekund. Odwróć i gotuj, naciskając płasko metalową szpatułką, jeśli to konieczne, aż Na spodzie pojawią się brązowe plamy, około 45 sekund. Odwróć się ponownie i gotuj, naciskając łopatką, aż tortilla lekko napompuje (nie zawsze może się to zdarzyć), 10 do 15 sekund. Umieścić tortillę w złożonej ściereczce, aby zachować ciepło i wilgoć.
Dodać więcej tortille, układając je w tkaninie. (Gdy już poczujesz rytm, gotuj więcej niż 1 tortillę na raz.)
Ugotować czosnek, chile i 1/2 szklanki cebuli (reszta rezerwowa dla
Dekorować) w 2 łyżki smalcu w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie, o 3 protokół.
Dodać huitlacoche i 1/4 łyżeczki soli i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, 3 do 5 protokół.
Ciepłe pozostałe 2 łyżki smalcu (jeśli używasz) do upłynnienia.
Podgrzać comal (lub patelnię do pizzy) na średnim ogniu do gorąca, a następnie podgrzać 8 Mini tortille, lekko szczotkując szczyty smalcem (po około 3/4 łyżeczki). Podczas podgrzewania tortilli (w sumie 1 do 2 minut), top każdy z około 1/2 łyżeczki salsy, posypanie reserved surowej cebuli, i zaokrąglone łyżeczki mieszanki huitlacoche.
Chalupy przekładamy na talerz, posypujemy queso fresco i od razu podajemy.
Przechowywać Comal ciepły i powtórzyć procedurę, gdy gotowy do podania następnej partii chalupas.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.