Mini tarty z truskawkami i mascarpone
Mini tarty z truskawkami i mascarpone mogą być dokładnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Ten deser ma 136 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 43 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 12 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga octu balsamicznego, cukru, truskawek i ciasta na pizzę. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania na talerz, ten przepis zajmuje około 35 minut . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 30% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Mini tarty z jabłkami korzennymi i czekoladą , Świeże pieczone mini pączki z truskawkami i lukrem truskawkowo-limonkowym oraz Truskawkowe ciastko z Mini tartami truskawkowymi PopTarts .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Sprzęt specjalny: 3-calowa okrągła foremka do ciastek
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż blachę do pieczenia silikonową matą do pieczenia lub papierem pergaminowym.
W małej misce dodaj 1/2 szklanki cukru i sól. Wymieszaj, aby połączyć składniki i wylej około połowę równomiernie na powierzchnię roboczą. Dłońmi wciśnij ciasto w cukier i rozwałkuj na płaski dysk o grubości około 1/2 cala.
Posyp pozostałą połowę cukru równomiernie na wierzchu ciasta i dociśnij kilka razy, aby przykleił się. Za pomocą wałka rozwałkuj ciasto na grubość około 1/8 cala, obracając i przewracając podczas wałkowania, aby włączyć cukier do ciasta i zapobiec przyklejaniu się do powierzchni. Za pomocą 3-calowej okrągłej foremki wytnij 12 krążków ciasta i ułóż je na wyłożonej papierem blasze do pieczenia.
Włożyć do piekarnika i piec, aż ciasto będzie chrupiące i złociste, około 20–25 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw chrupiące krążki do całkowitego ostygnięcia na blasze.
W międzyczasie wlej ocet balsamiczny do małego rondelka i zagotuj na średnio-wysokim ogniu. Gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i stanie się syropowaty, około 4 minut; powinien nadal wirować w rondlu. Jeśli jest za gęsty, po prostu dodaj około łyżeczki octu balsamicznego, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Włóż truskawki do małej miseczki i posyp je 1 łyżką cukru.
Pozostaw je do soczystości na 5 do 10 minut. Aby złożyć tarty, rozsmaruj około 2 łyżeczek mascarpone na każdym chrupiącym cieście za pomocą łyżki lub małej szpatułki offsetowej. Używając łyżki do odsączenia nadmiaru płynu, połóż około 1 łyżki pokrojonych w kostkę truskawek na wierzchu każdej tarty.
Skropić tarty odrobiną syropu balsamicznego i od razu podawać.
Uwaga kucharza: Posypane cukrem resztki ciasta można posypać cynamonem i upiec w piekarniku nagrzanym do 400 stopni Fahrenheita, aż zbrązowieją i staną się chrupiące, jako przysmak dla maluchów. Resztki truskawek lub syropu balsamicznego są pyszne z lodami!