Mini Szarlotka
Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojego repertuaru, Mini Apple Pie może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,26 dolara za porcję otrzymasz deser dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 1 g tłuszczu i łącznie 303 kalorie. Jeśli masz pod ręką złote rodzynki, brązowy cukier, złote aromatyczne jabłka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 30%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Mini Apple Pie, Mini Apple Pie – 2 punkty i Mini szarlotka.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu gotuj rodzynki w soku jabłkowym przez 5 minut.
Dodaj jabłka; gotować bez przykrycia przez 8-10 minut lub do miękkości.
Połącz cukry, mąkę i cynamon; dodać do mieszanki jabłkowej. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj połowę ciasta tak, aby pasowało do 20 uncji. naczynie do pieczenia.
Umieść ciasto w naczyniu; przyciąć do krawędzi naczynia.
Rozwałkuj pozostałe ciasto tak, aby pasowało do wierzchu ciasta; nałożyć na nadzienie. Przycinanie, uszczelnianie i żłobienie krawędzi.
W cieście wycinamy nacięcia.
Piec w temperaturze 400° przez 35–40 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złocistobrązowe i musujące. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Szarlotkę można łączyć z Prosecco, Moscato d'Asti i Rieslingiem z późnych zbiorów. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych aromatów, które nie dominują nad szarlotką. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Candoni Prosecco. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Candoni Prosecco]()
Candoni Prosecco
Delikatne i owocowe z nutą miodu. W ustach jest rześkie i czyste, z przyjemną kwasowością, która pozostawia pyszną i trwałą świeżość o wytrawnym, dobrze zrównoważonym smaku. Dobrze komponuje się ze skorupiakami, owocami morza i wędlinami. Podawać dobrze schłodzone.