Mini serowe enchilady z kurczakiem
Mini Cheesy Chicken Enchiladas to danie główne dla 6 osób. Za 1,88 dolara za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 480 kalorii , 31 g białka i 20 g tłuszczu . Ten przepis z Allrecipes wymaga chili w proszku, skondensowanego kremu z rosołu Campbell's®, kurczaka i śmietanki. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to meksykańskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 71% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak mini-chimichangas z kurczaka bawolego (lub enchiladas!) , mini-chimichangas z kurczaka bawolego (lub enchiladas!) i mini-chimichangas z kurczaka bawolego (lub enchiladas!) .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. Wciśnij tortille w spód i boki 12 (2 1/2 cala) foremek do muffinów.
W średniej misce wymieszaj zupę, śmietanę, sos picante, chili w proszku, kurczaka i ser. Rozłóż mieszaninę kurczaka pomiędzy kubkami tortilli.
Piec przez 20 minut lub do momentu, aż mieszanina kurczaka będzie gorąca i bulgocze.
W razie potrzeby posyp dodatkowym serem.
Zostawiamy kubki z enchiladą do ostygnięcia na patelni na metalowej kratce przez 5 minut. Jeśli chcesz, przed podaniem posyp pomidorem i zieloną cebulą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to moje ulubione dania meksykańskie. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Wino Parducci Small Lot Pinot Noir New Label z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Wino Parducci Small Lot Pinot Noir nowej wytwórni]()
Wino Parducci Small Lot Pinot Noir nowej wytwórni
Nasz Pinot Noir oferuje aromaty soczystych, dojrzałych malin i truskawek. Smaki jagód są pełne i bogate na podniebieniu, z nutą cedru na finiszu. Rozkoszuj się tym średnio treściwym czerwonym winem z grillowanym łososiem, polędwiczką wieprzową i drobnymi kawałkami czerwonego mięsa.