Mini roladki z kurczaka
Mini Chicken Turnovers mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis jest dla 15 osób i kosztuje 24 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 148 kalorii , 6 g białka i 9 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Mieszanka mąki, bulionu z kurczaka, soli czosnkowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Wypróbuj Naturally Sweet Apple Turnovers , Pear, Leek & Gruyere Turnovers i Peach Mango Turnovers , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż zmięknie. Dodaj kurczaka, bulion, przyprawy i serek śmietankowy; odstaw.
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól i paprykę; pokrój w masło, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Stopniowo dodawaj wodę, mieszając widelcem, aż utworzy się kula.
Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na grubość 1/16 cala.
Wytnij 2-1/2-calową okrągłą foremką do ciastek. Rozwałkuj skrawki i wytnij więcej kółek. Nałóż czubatą łyżeczkę nadzienia na połowę każdego kółka. Zwilż brzegi wodą; złóż ciasto na nadzienie i dociśnij brzegi widelcem, aby je uszczelnić.
Umieścić na nienatłuszczonych blachach do pieczenia. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem. Nakłuć wierzch widelcem.
Piec w temperaturze 375° przez 15–20 minut lub do uzyskania złotego koloru.