Mini quiche z brokułami i cheddarem
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Brokuły-i-Cheddar Mini Quiches może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ciężką śmietanę, jajka plus żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Brokuły I Cheddar Mini Quiches, Veggie & Cheddar Mini-quiches, oraz Mini Quiches Z Bekonem, Porem I Cheddarem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i wyłóż dużą blachę do pieczenia z folią. Posmarować 8 filiżanek w 12-filiżankowej puszce na muffinki i odstawić na bok.
Wlać 1 cal wody do dużego rondla i włożyć do kosza na parowiec.
Umieść brokuły w koszyku na parowiec, przykryj garnek, włącz ciepło do wysokiej i gotuj, aż brokuły będą po prostu miękkie, 5 do 6 minut.
Brokuły lekko ostudzić, a następnie pokroić na małe kawałki.
W średniej misce ubij razem mleko, śmietanę, jajka i żółtka. Wymieszać z serem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Umieść puszkę na blasze do pieczenia, a następnie mieszankę jajek kadzi do przygotowanych kubków muffin, wypełniając każdą filiżankę.
Piec, aż lekko rumiane i nie jiggly w centrum, o 25 protokół.
Niech ostygnie lekko, a następnie uruchomić nóż wokół każdego quiche. Umieść czystą blachę do pieczenia na patelni muffin i odwróć do unmold quiches.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.