Mini-Pawłów
Mini-Pavlovas może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 251 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz świeży sok pomarańczowy i cukier, śmietanę z kamienia nazębnego, drobny cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Mini Pavlovas, Mini Strawberry Pavlovas, oraz Mini Banoffee Pavlovas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blachy do pieczenia wyłożyć pergaminem kuchennym lub folią z masłem i mąką. Narysuj sześć okręgów o średnicy 3 cali na pergaminie co najmniej 3 cale od siebie.
Wymieszać 1/3 szklanki cukru ze skrobią kukurydzianą; odstawić.
Mikserem elektrycznym ubijaj białka i śmietanę z kamienia nazębnego na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostały cukier, 1 łyżkę stołową na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Następnie stopniowo ubijaj mieszankę skrobi kukurydzianej z cukrem, aż białka będą sztywne i błyszczące. Ubić w occie i wanilii, aż do wymieszania. Mieszanka kopiec równomiernie na kółkach. Z tyłu dużej łyżki wykonaj wgłębienie przypominające miskę na środku każdego Kopca.
Piec w piekarniku 300, aż złoty i suchy w dotyku, 50 do 60 minut. Całkowicie schłodzić na patelni. W przypadku wyprzedzania, przechowywać szczelnie do 1 dnia. Za pomocą szerokiej szpatułki ostrożnie przenieś każdą bezę na talerz.
Wymieszaj owoce z likierem; mieszaj łyżką do wnęki każdej bezy.
Dodać bitą śmietanę do smaku.