Mini Pappadamy z chutneyem z kolendry i ogórkiem limonkowym
Mini Pappadams z kolendry Chutney i limonki ogórek może być tylko przystawką szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 321 kalorii, 1G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.87 za porcję. Mieszanka wody, gałązki kolendry, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Mini klopsiki jagnięce z chutneyem Kolendro-miętowym, Mini torty z czarnej fasoli z Kolendro-limonkową kremą, oraz Kolendra owinięta krewetkami z pikantnym ananasem ogórkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż zarejestruje 177° na głębokim tłuszczu termometru. Pappadamy smażyć w 3 partiach, aż będą wysmażone i bladozłoty, 30 sekund do 1 minuty, a następnie przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. (Powrót oleju do350 między partiami.)
Purée kolendry w blenderze z jalapeño, woda, brązowy cukier, sok z limonki, i sól.
Przełożyć do miski i wymieszać z jogurtem.
Podawać pappadams z chutney i ogórek do zanurzenia.
* Pappadamy można smażyć 1 dzień wcześniej, schłodzić i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Chutney może być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.