Mini omlety z wędzonym łupaczkiem
Mini wędzone omlety z plamiaka zajmuje mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na 2,03 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 242 kalorie, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz parmezan, sałatka i dużo tostów z masłem, farbowany filet z plamiaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Mini wędzone jajka szkockie z łupaczkiem ze szparagami i majonezem z rukoli, Zapiekanka z plamiaka wędzonego, oraz Plamiak wędzony rarebit.
Instrukcje
Na dużej płytkiej patelni wymieszać mleko z 600 ml wody, liśćmi laurowymi, cebulą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia.
Dodać wędzonego plamiaka, obniżyć temperaturę tak, aby płyn delikatnie się gotował i gotować przez około 4-5 minut, lub do momentu, gdy ryba jest tylko ugotowana i płatki. Wyciągnij rybę na talerz, a gdy będzie wystarczająco chłodna, aby się nią zająć, rozwal na duże płatki, odrzucając skórę i kości.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Jajka ubić i doprawić solą i pieprzem. Posmarować masłem 2 x 4-dołkowe tacki z puddingiem Yorkshire. Podziel jajka między każdy z 8 otworów i rozrzuć każdy z rybą.
Piec przez 10-12 minut będą lekko un-ustawione w środku, ale zakończy gotowanie pod grillem.
Rozgrzać grill do wysokiej.
Wymieszaj śmietanę z parmezanem, łyżka do każdego omletu, a następnie grilluj na złoty kolor. Wsuń na talerze i podawaj posypane szczypiorkiem, z sałatką i tostami z masłem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.