Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Mini-muffinki z cukinią i żurawiną. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 23 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukinii, żurawiny, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Cukinia Mini Muffiny, Cukinia Jabłko Mini Muffiny, oraz Mini-Muffiny Czekoladowe Z Cukinią.
Instrukcje
1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 191°. kubki na muffinki z masłem (jeśli patelnie nie są nieprzywierające, masło obficie lub spryskaj nieprzywierającym sprayem do gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
Piekarnik
2
W dużej misce ubijamy mąki uniwersalne i pełnoziarniste, kakao, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Wymieszać z cukinią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Cynamon
Cukinia
Kakao W Proszku
Pszenica
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
W średniej misce, ubij razem jajka i brązowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
4
Ubij w śmietanie i oleju. Złóż mokrą mieszaninę na suchą, aż do połączenia (nie mieszaj). Delikatnie złożyć żurawinę i orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Kwaśna śmietana
Orzeszki Pekan
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Podzielić ciasto między kubki muffin, wypełniając każdą filiżankę 3/4 pełne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
6
Piec, aż ciemny złoty na górze i wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty, 10 do 12 minut. Schłodzić w patelni na stojaku 10 minut, a następnie podawać ciepłe lub włączyć na stojaku do całkowitego ostygnięcia. (Babeczki można przygotować do 3 dni wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej lub zamrażać w hermetycznym pojemniku do 2 tygodni. Rozmrażać w lodówce, a następnie rewarm, w razie potrzeby, owinięte w folię w piekarniku 149° 7 do 10 minut.)