Mini klopsiki z kiełbasą drobiową z Gnocchi i sosem pomidorowym
Mini kurczak kiełbasa klopsiki z Gnocchi i sosem pomidorowym jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 669 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać sos pomidorowy, płatki pieprzu, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Łatwe klopsiki z kiełbasą wieprzową w sosie pomidorowym, Szybkie klopsiki z kiełbasą w sosie pomidorowo-bazyliowym, Spaghetti i słodkim surowym groszkiem, oraz Kiełbasa, pomidor i bakłażan gnocchi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Przynieś garnek wody do zagotowania dla gnocchi. Doprawić wodę solą, dodać gnocchi i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Umieść kurczaka w średniej misce z przyprawami do grilla i dodaj nasiona kopru włoskiego. Pomidory suszone na słońcu ułożyć na siebie w małych stosach, a następnie pokroić w cienkie paski. Grubo posiekać cienkie paski i dodać do miski. Ułóż 10 liści bazylii razem, a następnie zwiń je w kłódkę. Bazylii rozdrobnić cienko krojąc kłodę.
Skropić trochę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia nad kurczakiem, wymieszać mięso i zwinąć w mini kulki, 1 1/2 cala średnicy i ułożyć na nieprzywierającym arkuszu cookie.
Piec w 400 stopni F przez 10 do 12 minut lub do jędrnego i lekko złocistego.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebulę i pokruszone płatki czerwonej papryki. Gotować 5 minut, często mieszając. Pomidory wymieszać z sosem i doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu. Wymieszać pozostałe 10 liści bazylii, całe lub rozdarte.
Odsączyć gnocchi i wyjąć kulki z piekarnika. Wrzucić gnocchi i kulki mięsne z sosem i służyć z tartym serem, aby przejść na stole.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.