Mini klopsiki w sosie szafranowym
Mini klopsiki w sosie szafranowym to bezmleczne przepis z 32 porcjami. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, mielona wieprzowina, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Mini klopsiki w sosie szafranowym, Klopsiki koktajlowe w sosie szafranowym (Pascha), oraz Mini klopsiki w sosie żurawinowym.
Instrukcje
Wymieszać wieprzowinę, cielęcinę, 1 łyżkę natki pietruszki, połowę czosnku, jajko, chleb, 1 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w średniej misce do wymieszania. Kształt mieszanki mięsa na 1-calowe kulki. Pył klopsiki z mąki. Odstawić.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj klopsiki i smażyć, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś klopsiki na talerz.
Dodaj cebulę na patelni; zmniejszyć ogień do średniej i smażyć do miękkości, o 2 protokół. Wymieszać z papryką, następnie 1 szklanka bulionu i wina. Powrót klopsiki z nagromadzonymi sokami na patelnię. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i gotować, aż klopsiki będą miękkie, o 25 protokół. Odsłaniać; dodać 2 łyżki natki pietruszki, pozostały czosnek i szafran. Dusić, aż sos zgęstnieje, obracając klopsiki od czasu do czasu, o 10 protokół. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić, następnie przykryć i schłodzić. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przerzedzenie z bulionem, jeśli to konieczne.)
Na półmisku ułożyć klopsiki z sosem. Wierzch z 1 łyżką natki pietruszki.