Mini Ciastka Czekoladowe Miętowe
Mini miętowe Lody czekoladowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 548 kalorii, 6G białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 101 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli, pełnotłuste mleko kokosowe, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mint Chocolate Mini Cakes, Mint Chocolate Chip Mini Cakes, oraz Kentucky Derby Mini ciasta czekoladowo-orzechowe z lodami waniliowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mleko kokosowe w puszce w lodówce, aby schłodzić na noc; nie wstrząsać.Rozgrzej piekarnik do 350ºF. Tłuszcz i mąka 2, 12-szklanka muffinki pans.In duża miska do mieszania, wymieszać olej, cukier, jajko, waniliowe mleko kokosowe i wanilia. W osobnej misce wymieszaj mąkę, kakao, sodę i sól.
Suche składniki wlać do miski z mokrymi składnikami i mieszać na niskim poziomie, aż się połączą. Zeskrobać w dół boki miski i mieszać na średnim, aż ciasto jest w większości gładkie bez dużych grudek pozostałych, 1-2 protokół.Miarka 1 czubata łyżka ciasta na dno każdego kubka muffin.
Umieść patelnie na muffinki w rozgrzanym piekarniku i piecz przez 10-12 minut, aż wzrosną i ugotują.
Wyjmij patelnie z piekarnika i odstaw na 7 minut przed wyjęciem ciast z patelni i umieszczeniem na stojaku, aby zakończyć chłodzenie.Gdy ciasto ostygnie do temperatury pokojowej, użyj ząbkowanego noża, aby ostrożnie odciąć kopulasty wierzch każdego mini ciasta, aby blaty były płaskie. Wyrzucić lub jeść blaty ciasta.
Wyjąć kufel lodów z zamrażarki i odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut, aż zmiękną. Łyżka lodów do średniej miski i wymieszać dużą drewnianą łyżką, aż lody będą gładkie i giętkie.Łyżka 2 łyżki lodów na pokrojonej stronie jednego ciasta. Top z drugim ciastem, wyciąć stronę w dół, i naciśnij do kanapki ciasta razem, za pomocą noża do masła, aby oczyścić wszelkie dodatkowe lody z boków. Działa szybko, powtarzaj, aż wszystkie ciasta zostaną wypełnione i ułożone, w sumie 1
Przykryć szczelnie i zamrozić na 1-2 godziny, aż lody zamarzną i ciasto będzie zimne.Podczas gdy ciasta są schładzania, umieścić 1 1/2 szklanki chipsów czekoladowych, olej kokosowy, i olej mięty pieprzowej w małym rondlu na małym ogniu. Stale mieszając, stopić czekoladę i oleje razem, aż będzie gładka.
Zdjąć patelnię z ognia i niech czekolada ostygnie do temperatury pokojowej.
Wyjąć ciastka z zamrażarki. Łyżka czekolady na wierzchu ciasta, pozwalając mu kapać po bokach. Powtarzaj, aż wszystkie ciasta zostaną pokryte czekoladą.
Ciasto umieścić z powrotem w zamrażarce na 25-30 minut, aż czekolada stwardnieje.Tuż przed podaniem wyjąć z lodówki puszkę mleka kokosowego (nie wstrząsać). Otwórz puszkę mleka kokosowego i zgarnij gęsty krem kokosowy z góry puszki, pozostawiając wodę na dnie.
Śmietanę kokosową przekładamy do średniej miski z cukrem pudrem i ubijamy na wysoki poziom, aż śmietana będzie puszysta i gładka, 2-3 minutes.To podawać, wyjąć ciasta z zamrażarki i dolać bitą śmietaną kokosową.
Pozostałe kawałki czekolady posypać bitą śmietaną i podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "