Mini ciasteczka Czarno-białe
Mini Czarno-białe ciasteczka to Wegetariańskie przepis z 60 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, maślankę, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się jako niedrogi deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Mini ciasteczka Czarno-białe, Mini ciasteczka Czarno-białe, oraz Mini Torty Krepowe Z Czarnej Maliny I Białej Czekolady.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 2 duże blachy do pieczenia.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól ubić w misce. Wymieszać razem maślankę i wanilię w filiżance.
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej wysokości, aż blady i puszysty, o 3 protokół, następnie dodać jajko, ubijając, aż dobrze połączone. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i maślanki na przemian partiami, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając tylko do uzyskania gładkiej konsystencji.
Drop zaokrąglone łyżeczki ciasta 1 cal od siebie na blachy do pieczenia.
Piec, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż wierzchołki zostaną dmuchane, krawędzie są bladozłoty, a ciastka odrastają po dotknięciu, łącznie od 6 do 8 minut.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Wymieszać cukier, syrop kukurydziany, sok z cytryny, wanilia i 2 łyżki wody w małej misce, aż będzie gładka. Jeśli oblodzenie nie jest łatwe do smarowania, dodaj więcej wody, 1/2 łyżeczki na raz.
Przełóż połowę lukru do innej miski i wymieszaj z kakao, dodając więcej wody, 1/2 łyżeczki na raz, do cienkiej do tej samej konsystencji co lukier waniliowy. Przykryj powierzchnię zwilżonym ręcznikiem papierowym, a następnie przykryj miskę folią.
Szpatułką przesuniętą rozprowadź biały lukier na połowie płaskiej strony każdego ciastka. Zaczynając od ciastek, które najpierw oblałeś, rozłóż polewę czekoladową na drugą połowę.
Po wyschnięciu lukru ciasteczka przechowują, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez 4 dni.