Mini ciasteczka batonikowe
Jeśli masz około 1 godziny do spędzenia w kuchni, ciasteczka Mini Candy Bar Cookies mogą być świetnym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 238 kalorii , 3 g białka i 13 g tłuszczu . Za 86 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60 osobom. Ten przepis z Allrecipes wymaga batoników karmelowo-orzechowo-nugatowych w polewie czekoladowej, jajek, oleju roślinnego i wody. Świetnie sprawdza się jako tani deser. Ten przepis polubiło 186 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42% . Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują ciasteczka cytrynowe , ciasteczka batonikowe z kawałkami czekolady i ciasteczka bożonarodzeniowe z trzcinami cukrowymi .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Blachy do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym. Rozpakuj wszystkie mini batoniki.
Opróżnij 2 mieszanki ciast do dużej miski i dodaj do nich jajka, olej roślinny i wodę. Ciasto będzie sztywne.
Zwiń czubate łyżki ciasta w 1-calowe kulki. Wciśnij mini batonik w kulkę z ciasteczkami i ostrożnie przykryj cały kawałek cukierka ciastem. Jeśli widoczna będzie jakakolwiek czekolada, ciasteczko wypłynie.
Napełnione ciasteczka układamy na przygotowanych blachach.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 11 minut. Ciasteczka nie będą z wierzchu brązowe. Studzimy przez 5 minut na blachach do pieczenia, a następnie wyjmujemy i dokończymy studzenie na kratkach.