Mini Bochenek Indyka
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych , Mini Bochenek Indyka może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 253 kalorie , 28 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 2,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2 osobom. Niewiele osób robiło ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup proszek cebulowy, skrobię kukurydzianą, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44% . Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Mini Loaf Meat Loaf , Mini Salmon Loaf i Mini Loaf Pan Brownies .
Instrukcje
Na małej patelni podsmaż cebulę, zieloną paprykę i grzyby na oleju, aż będą miękkie.
W dużej misce wymieszaj warzywa, 2 łyżki soku jabłkowego, czosnek w proszku, cebulę w proszku, sól i pieprz. Pokruszyć indyka na mieszaninę i dobrze wymieszać.
Uformuj bochenek o średnicy 11 cali. x 7 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 350° przez 40–45 minut lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe, a termometr do mięsa wskaże 165°.
W małym rondlu zagotuj pozostały sok jabłkowy. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, wodę i sos sojowy, aż uzyskasz gładką masę. Stopniowo dodawaj do soku jabłkowego. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Podawać z pieczywem indyczym.