Mini babeczki dyniowe z pomarańczową mżawką
Mini muffinki dyniowe z pomarańczową mżawką to bezmleczne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 36 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. 181 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru cukierniczego, zmielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bezglutenowe migdały jagodowe Mini babeczki z serem klonowym mżawka-szalone wyzwanie gotowania mamy, Dyniowe czekoladowe muffinki Espresso z polewą kawową, oraz Pomarańczowe Mini Muffinki.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 425 stopni. Spray 36 mini-Muffin kubki z warzyw gotowania sprayu.
Przynieś dynię, imbir, cynamon i goździki na wolnym ogniu w średnim rondlu, aż puree zgęstnieje na tyle, aby zacząć przyklejać się do dna patelni, 6 do 8 minut. Przerobić gorący puree na miskę.
Ubij brązowy cukier i olej, a następnie powoli ubijaj jajka.
W międzyczasie, ubić mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól w średniej misce; ubić do mieszaniny dyni, aż tylko połączone.
Podzielić ciasto między kubki muffin i piec na złoty i gotowane przez, o 10 protokół.
Odstawić na kilka minut, a następnie przenieść mini-muffinki do stojaka drucianego do ostygnięcia.
Składniki mżawki wymieszać i skropić ciepłymi babeczkami.