Minestrone z ryżem i fasolą: Minestrone di Riso e Fagioli

Need a danie główne bezglutenowe? Minestrone z ryżem i fasolą: Minestrone di Riso e Fagioli może być znakomity przepis, aby spróbować. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 786 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka ryżu arborio, fasola borlotti, kapusta, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bulion warzywny i minestrone-Le bouillon de légumes et la minestrone, Minestrone, oraz Minestrone z suszonymi pomidorami i białą fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć fasolę borlotti przez noc. Rano odsącz fasolę i umieść na średniej wielkości patelni do zupy.
W rondlu o średnicy od 12 do 14 cali rozgrzej olej na średnim ogniu, aż będzie gorący, ale nie będzie palił.
Dodaj cebulę i potu na średnim ogniu, aż miękkie i półprzezroczyste, o 5 protokół.
W międzyczasie pokroić kiełbasę na półksiężyce.
Dodać fasolę, kiełbasę i ryż do rondla. Za pomocą drewnianej łyżki delikatnie wymieszać ryż z kiełbasą i cebulą, tak aby ziarna były pokryte oliwą z oliwek, a kiełbasa była lekko rumiana.
Dodać kapustę i pomidory i wymieszać do połączenia.
Dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do duszenia.
Niech gotować delikatnie, aż ryż jest gotowane i warzywa przetargu, o 45 minut do 1 1/2 godziny na grubszą konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z Parmigiano-Reggiano, na tarce.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)]()
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.