Minestrone z chrupiącą posypką parmezanową
Minestrone z chrupiącą bułką tartą z parmezanem to danie główne dla 20 osób. Za 2,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 332 kalorie , 16 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 3 godzin i 40 minut . Ten przepis z Foodnetwork wymaga pasternaku, parmezanu, boczku i cebuli. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Broccoli With Sautéed Bread Crumbs & Garlic , Lemon and Arënkha Msc Risotto With Anchois-Fried Crumbs i Best Minestrone Soup Recipe .
Instrukcje
Włóż fasolę do dużego garnka i zalej ją wodą na 2 cale. Doprowadź do wrzenia i gotuj fasolę przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 1 godzinę. (Fasolę można też zalać zimną wodą i moczyć przez noc.)
Zacznij zupę: W dużym garnku do zupy na średnio-wysokim ogniu dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek. Gdy oliwa będzie gorąca, dodaj pancettę, cebulę, seler, marchewki i pasternak i gotuj, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Dodaj 2 łyżki tymianku, 2 łyżki rozmarynu, szałwię i liście laurowe.
Odcedź fasolę i dodaj ją do garnka wraz z pomidorami i 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Wlej bulion z kurczaka i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny, dodając wodę, jeśli potrzebujesz więcej płynu. Zupa powinna być gęsta: aby zagęścić zupę, rozdrobnij część fasoli grzbietem łyżki.
Przed podaniem wyjąć liście laurowe i wyrzucić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Wymieszaj bułkę tartą, pozostały tymianek i rozmaryn oraz ser na blasze do pieczenia. Dopraw solą i pieprzem i skrop około 1/4 szklanki oliwy z oliwek; dobrze wymieszaj.
Piec, aż okruszki będą złocistobrązowe i chrupiące, około 20–25 minut.
Aby podać, rozlej zupę do małych szklanek, filiżanek lub kubków.
Skropić odrobiną oliwy z oliwek, posypać chrupiącą bułką tartą i podawać.