Mile - High Lasagna Pie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać Mile-High lasagne Pie spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 147 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, marchewkę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Crock Pot Vegetable lasagne ułożone "Mile High", Mile-High Mud Pie, oraz Mile - High Salsa Pie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. gotuj makaron lasagne zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić makaron; spłukać zimną wodą.
Ponownie odcedzić; odstawić.
Tymczasem na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj marchew, cukinię i połowę czosnku. Gotować i mieszać około 5 minut lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie.
Przenieść mieszankę warzywną do miski.
Dodaj pozostały olej do tej samej patelni i podgrzać na średnim ogniu.
Dodać grzyby i pozostały czosnek. Gotować i mieszać o 5 protokół lub do miękkości. Stopniowo dodawać szpinak. Gotować i mieszać przez 1 do 2 minut lub aż szpinak zwiędnie. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś mieszankę szpinakowo-grzybową z patelni do miski. Bazylia wymieszać z mieszanką szpinakowo-grzybową; odstawić.
W małej misce wymieszaj jajko, ser ricotta, parmezan, sól i pieprz. Odstawić.
Aby złożyć ciasto, na dnie patelni o wymiarach 9x3 cm rozprowadzić 1/2 szklanki sosu do makaronu Classico ® Four Cheese. Ułóż trzy do czterech ugotowanych makaronów na sosie do makaronu, przycinając i nakładając się w razie potrzeby, aby przykryć SOS jedną warstwą. Na wierzch polać mieszanką szpinakowo-grzybową. Łyżka połowę mieszanki ser ricotta na mieszaninie szpinaku. Top z kolejną warstwą makaronu.
Posmarować połową pozostałego sosu do makaronu Classico ® Four Cheese. Top z całej mieszanki warzyw.
Posypać połową sera Fontina. Top z kolejną warstwą makaronu.
Warstwę z pozostałą mieszanką szpinakowo-grzybową i pozostałą mieszanką sera ricotta. Top z kolejną warstwą makaronu (może mieć dodatkowe makaron) i pozostały sos do makaronu. Delikatnie przyciśnij ciasto z tyłu szpatułki.
Umieść patelnię springform na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Posypać pozostałym serem Fontina; piec około 15 minut więcej lub aż do ogrzania. Przykryć i odstawić na stojaku z drutu na 15 minut przed podaniem. Ostrożnie usunąć stronę patelni. Aby służyć, pokroić w kliny. W razie potrzeby dekoruj gałązkami rozmarynu.