Mikrofalówka Mochi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj mikrofalówki Mochi. Ten przepis służy 25 i kosztuje 2 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 19 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 520 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Mieszanka cukru, destylowanego octu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Spróbuj Mikrofalówka Besan Ladoo-Indyjska Mikrofalówka Sweet s-Easy Diwali Sweets, Sakura Mochi, oraz Daifuku Mochi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać mochiko, 1 szklanka cukru, i wody, aż dobrze wymieszane.
Wymieszać w 2 krople octu, aby zmiękczyć.
Wlać do naczynia bezpiecznego w kuchence mikrofalowej i luźno przykryć plastikiem. Kuchenka mikrofalowa przez 8 do 10 minut na wysokości.
Usuń i pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
W małej misce, połączyć skrobię ziemniaczaną, 1/4 szklanki cukru, i sól. Obróć mochi na plastik i pokrój na kawałki za pomocą plastikowego lub drewnianego noża. Metalowe noże mają tendencję do przyklejania się za dużo.
Rozwałkuj kawałki w mieszaninie skrobi ziemniaczanej.