Mike ' s portugalska zapiekanka z tuńczykiem i ryżem

Mike ' s portugalska zapiekanka z tuńczykiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 474 kalorie, 21g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką wodę, masło, keczup i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Spróbuj W spiżarni zapiekanka z tuńczykiem i ryżem, Portugalska Sałatka z Czarnookiego groszku z tuńczykiem, oraz Portugalska Zapiekanka Z Dorsza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż, wodę, masło i 1 łyżka oliwy z oliwek do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i czosnek; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z tuńczykiem, śmietaną, ketchupem, ostrym sosem, solą i pieprzem. Dusić na niskim poziomie, aż mieszanina zgęstnieje, o 10 protokół.
Przykryj dno 8 calowego kwadratowego naczynia do pieczenia z połową gotowanego ryżu.
Rozłóż mieszaninę tuńczyka na ryżu i przykryj pozostałym ryżem.
Posypać oliwkami i serem na wierzchu ryżu.
Piec, aż ser topi się i zapiekanka jest podgrzewany przez, 15 do 20 minut.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.