Mighty Good Moussaka
Potężna dobra Moussaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 364 kalorie, 27g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.58 za porcję. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, liść laurowy, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Potężny Moussaka, Mighty Fuel for Mighty Kids-Plum Organics Fruit Pouch Pound Cake, oraz Potężny Reuben.
Instrukcje
Cukinię obrać i pokroić w 1/2 cala rundy.
Rozgrzać patelnię i spryskać olejem wegetariańskim.Szybko brąz plastry cukinii po obu stronach, spryskać olejem w razie potrzeby ułóż połowę plastrów cukinii w naoliwionym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x12x2 cali.
Rozgrzać oliwę z oliwek w tej samej patelni i podsmażyć cebulę i czosnek, aż przezroczyste.
Dodaj mięso, wymieszaj, aby rozbić grudki i gotuj przez około 5 minutes.In rondel podgrzać sos pomidorowy, kawałki pomidorów, liść laurowy, beau monde, miód, oregano, papryka chili i czarny pieprz. Dusić delikatnie przez 10 minut.W międzyczasie na oddzielnej patelni podgrzej trochę oleju i oparz grzyby, a następnie dodaj je do mięsa i dobrze wymieszaj.
Całą mieszankę mięsną zalać plasterkami cukinii. Wierzch z cynamonem, zielem angielskim i twarogiem. Przykryć pozostałymi plastrami cukinii, następnie sosem pomidorowym i winem.
Posypać serem i piec 1 godzinę w piekarniku 177°.
Wyjąć z piekarnika, posypać natką pietruszki, podawać.