Migdałowy Toffi Ponownie
Need a bezglutenowa i przyjazna dla fodmap przystawka? Migdałowy toffi ponownie może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 112 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś cukier granulowany, soda oczyszczona, masło — 1/2 funta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Migdałowe Toffi, Migdałowy Toffi, oraz Migdałowy Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozprowadzić około 1/2 szklanki migdałów na nieprzywierającej blasze i piec przez 6-8 minut lub do tosty i aromatyczne. Odstawić.Linia 13×9 lub 15×10 calowy patelni z pergaminem i ustawić obok pieca.
Masło umieścić na ciężkim dnie, średniej wielkości (3 qt) rondel i roztopić na średnim ogniu. Gdy masło jest w większości stopione, wymieszać z cukrem, ciepłą wodą i solą. Ustaw termometr do głębokiego smażenia na patelni, uważając, że żarówka nie dotyka dna patelni. Gotować mieszaninę na średnim ogniu, mieszając raz na jakiś czas, aż mieszanina osiągnie 240 stopni F.At 240 stopni, dodać pozostałą 1 szklankę pokrojonych migdałów do mieszaniny cukru. Po dodaniu migdałów stale mieszaj, utrzymując ciepło na średnim poziomie, aż mieszanina osiągnie 295 stopni F. Jeśli temperatura nie rośnie powoli i stabilnie, podnieś ciepło trochę, aż rtęć zacznie rosnąć
Gdy mieszanina osiągnie 290 (upewnij się, że jest nie mniej niż 290 i nie więcej niż 295 stopni F), natychmiast usunąć z ciepła istir w sody oczyszczonej
Będzie się bąbelkować i rozjaśnić trochę i wydawać się prawie puszyste.
Wlać do patelni wyłożonej pergaminem. Mieszanina powinna być rodzajem płynnej kropli w punkcie trafienia, a jeśli jesteś na dobrej drodze, rondel będzie czysty, gdy zrzucisz kroplę cukierków na pergamin.
Mieszanina zacznie twardnieć, a Maślana i oddzielona. Nie wylać nadmiaru masła. Nie panikuj, bo jeśli gotowane toffi między 290 I 295, cukierki powinny ustawić. Czasami to trwa dłużej.Podczas gdy cukierki są nadal bardzo gorące i w trakcie ustawiania, rozrzucać posiekaną czekoladę na gorąco i niech czekolada topi się i nad cukierkami jako firmy cukierkowe. Za pomocą łyżki rozprowadzić roztopioną czekoladę równomiernie na cukierkach. Zmiażdżyć prażone migdały i posypać roztopioną czekoladą.
Niech cukierki ostygną na 1/2 godziny lub więcej w temperaturze pokojowej.
Przełożyć do lodówki i schłodzić przez około 1 godzinę do twardej czekolady.Gdy czekolada jest ustawiona, podnieś cukierki z patelni, chwytając pergamin. Rozbij cukierki na duże kawałki.