Migdałowy Toffi
Need a przystawka bezglutenowa? Migdałowy toffi może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 9. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 945 kalorii, 8G białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, półsłodką czekoladę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Spróbuj Migdałowy Toffi, Migdałowy Toffi, oraz Ciasto Migdałowe Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni umieścić migdały.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż złoci się pod skórkami, 10 do 12 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, drobno posiekać.
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać cukier, masło, syrop kukurydziany, sól, i 3/4 szklanki wody, aż masło topi się i cukier rozpuszcza. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie głęboki złoty brąz (300 na termometrze cukierków; patrz UWAGI), 10 do 15 minut.
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać wanilią i połową migdałów (mieszanina może pękać). Natychmiast wlać do 10-na 15-calowej patelni do pieczenia z 1-calowymi bokami.
Niech toffi ostygnie w temperaturze pokojowej, aż do Ustawienia, co najmniej 30 minut.
W międzyczasie umieść czekoladę w górnej części podwójnego kotła lub w żaroodpornej misce. Przynieś kilka centymetrów wody na wolnym ogniu w dnie podwójnego kotła lub patelni, w której miska może się zagnieździć; usuń patelnię z ognia.
Umieścić czekoladę nad wodą i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż stopi się i gładka, o 10 protokół.
Polać czekoladą schłodzoną toffi; nożem lub szpatułką przesuniętą, rozprowadzić poziom.
Pozostałe migdały posypać równomiernie czekoladą.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż czekolada jest ustawiona, co najmniej 1 godzinę (lub schłodzić około 30 minut).
Aby usunąć, delikatnie przekręć patelnię, aby uwolnić toffi, a następnie posiekaj lub rozbij na kawałki. Przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej do 2 dni lub schładzać hermetycznie do 1 miesiąca.
Zanim zaczniesz, przeczytaj cały przepis i zbierz wszystkie potrzebne narzędzia i składniki. Wiele przepisów na cukierki wymaga szybkiego działania, gdy syrop cukrowy osiągnie pożądaną temperaturę. Należy zachować ostrożność podczas pracy z gorącym syropem cukrowym, ponieważ może powodować poważne oparzenia.
Wybierz odpowiednie Patelnie. Patelnie ze stali nierdzewnej o grubym dnie są najlepsze do gotowania mieszanek cukru. Cienkie, lekkie patelnie mają tendencję do przewodzenia ciepła-i gotowania syropu cukrowego-nierównomiernie.
Użyj termometru cukierkowego, gdy jest wymagane. Osiągają temperaturę do 40
Znajdziesz je w sekcji kuchnia-gadżety w wielu supermarketach, w cenie od $10 do $
Zanurz dno termometru całkowicie w syropie cukrowym, aby uzyskać dokładny odczyt. Używanie wąskiej patelni o wysokich bokach sprawia, że mieszanka jest głębsza, ale w razie potrzeby można delikatnie przechylić płytszą patelnię, aby zanurzyć dno termometru.
Delikatnie rozpuść czekoladę, aby uzyskać najlepsze rezultaty. Jeśli czekolada będzie zbyt gorąca, może nie ustawić się prawidłowo i będzie rozwijać "bloom" (białe smugi) na powierzchni podczas przechowywania. Mieszając posiekaną czekoladę na patelni lub misce na gorącej, Nie gotującej się wodzie, woda utrzymuje równą, niską temperaturę, co powoduje błyszczącą, mocno osadzoną czekoladę.