Migdałowy Toffi

Migdałowy Toffi
Need a przystawka bezglutenowa? Migdałowy toffi może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 9. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 945 kalorii, 8G białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, półsłodką czekoladę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Spróbuj Migdałowy Toffi, Migdałowy Toffi, oraz Ciasto Migdałowe Toffi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni umieścić migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż złoci się pod skórkami, 10 do 12 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, drobno posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać cukier, masło, syrop kukurydziany, sól, i 3/4 szklanki wody, aż masło topi się i cukier rozpuszcza. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie głęboki złoty brąz (300 na termometrze cukierków; patrz UWAGI), 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać wanilią i połową migdałów (mieszanina może pękać). Natychmiast wlać do 10-na 15-calowej patelni do pieczenia z 1-calowymi bokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Niech toffi ostygnie w temperaturze pokojowej, aż do Ustawienia, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
6
W międzyczasie umieść czekoladę w górnej części podwójnego kotła lub w żaroodpornej misce. Przynieś kilka centymetrów wody na wolnym ogniu w dnie podwójnego kotła lub patelni, w której miska może się zagnieździć; usuń patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Umieścić czekoladę nad wodą i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż stopi się i gładka, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
8
Polać czekoladą schłodzoną toffi; nożem lub szpatułką przesuniętą, rozprowadzić poziom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ToffiToffi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Pozostałe migdały posypać równomiernie czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
( 23)( 23)
10
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż czekolada jest ustawiona, co najmniej 1 godzinę (lub schłodzić około 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
11
Aby usunąć, delikatnie przekręć patelnię, aby uwolnić toffi, a następnie posiekaj lub rozbij na kawałki. Przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej do 2 dni lub schładzać hermetycznie do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Zanim zaczniesz, przeczytaj cały przepis i zbierz wszystkie potrzebne narzędzia i składniki. Wiele przepisów na cukierki wymaga szybkiego działania, gdy syrop cukrowy osiągnie pożądaną temperaturę. Należy zachować ostrożność podczas pracy z gorącym syropem cukrowym, ponieważ może powodować poważne oparzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
2
Wybierz odpowiednie Patelnie. Patelnie ze stali nierdzewnej o grubym dnie są najlepsze do gotowania mieszanek cukru. Cienkie, lekkie patelnie mają tendencję do przewodzenia ciepła-i gotowania syropu cukrowego-nierównomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Użyj termometru cukierkowego, gdy jest wymagane. Osiągają temperaturę do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
4
Znajdziesz je w sekcji kuchnia-gadżety w wielu supermarketach, w cenie od $10 do $
5
Zanurz dno termometru całkowicie w syropie cukrowym, aby uzyskać dokładny odczyt. Używanie wąskiej patelni o wysokich bokach sprawia, że mieszanka jest głębsza, ale w razie potrzeby można delikatnie przechylić płytszą patelnię, aby zanurzyć dno termometru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Delikatnie rozpuść czekoladę, aby uzyskać najlepsze rezultaty. Jeśli czekolada będzie zbyt gorąca, może nie ustawić się prawidłowo i będzie rozwijać "bloom" (białe smugi) na powierzchni podczas przechowywania. Mieszając posiekaną czekoladę na patelni lub misce na gorącej, Nie gotującej się wodzie, woda utrzymuje równą, niską temperaturę, co powoduje błyszczącą, mocno osadzoną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn