Migdałowy Krem Karmelowy
Migdałowy Crème karmel może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 217 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 16%. Spróbuj Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie do złotego koloru (około 4 minut). Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania, przechylając każdą filiżankę szybko, aż karmelizowany cukier pokrywa dno filiżanki.
Migdały posypać równomiernie karmelizowanym cukrem; odstawić.
Połączyć 1/3 szklanki cukru i mąki. Ubić serek śmietankowy na średniej prędkości miksera, aż będzie gładki.
Dodać mieszankę mąki, ubijając aż do dobrze wymieszanego.
Dodać białka i jajko; dobrze ubić. Stopniowo dodawać mleko i ekstrakt z migdałów, dobrze bijąc. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść filiżanki w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance i odwróć na talerze.
Skropić pozostały karmelizowany syrop na kremie.