Migdałowy budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj migdałowego budyniu chlebowego z solonym sosem karmelowym. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier, migdały, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym, Budyń chlebowy z solonym karmelowym sosem Whiskey, oraz Budyń z dyni czekoladowy chleb z solonym sosem karmelowym # SundaySupper.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż migdały na obranej arkuszu do pieczenia; tosty, rzucając w połowie, aż do brązowego, 12-15 minut.
Przenieść schłodzone migdały do żywnościprocesor.
Dodać masło, ekstrakt migdałowy, ifusing, i sól, i proces, aż mixtureis tekstury grubo zmielony peanutbutter. Odstawić.
Ubij cukier, śmietanę oftartar i 3 łyżki wody w średnim puree. Doprowadzić do wrzenia na średnio wysokimgrzane, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Gotuj, bez mieszania, aż zacznie się mieszanieć karmelizować w miejscach. Za pomocą heatproofspatula, wymieszać mieszaninę w celu zapewnienia evencaramelization. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie miała kolor miodu, 10-12 minut. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego iKontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż karmel będzie miał głęboki bursztynowy kolor, około 5 minut dłużej.
Usuń karmel z ognia; ostrożnie, biszkopt w maśle (mieszanina będzie bubblevigously), a następnie śmietana i sól.
Niech ostygnie na patelni, a następnie wlać do małego bowl.DO AHEAD: sos karmelowy może być zrobiony 2 tygodnie wcześniej.
Ostudzić całkowicie, przykryć i schłodzić. Przewiń przed użyciem.
Połącz pół na pół i śmietanę w średnim rondlu.Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodaćbean. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu; zdjąć z ognia.
Żółtka, jajka, cukier i saltin ubić w średniej misce do wymieszania. Stopniowo mieszanka gorącej śmietany do mieszaniny jaj.Przykryj krem folią i odstaw na 30 minut, aby smaki się stopiły.Odcedź krem do dużej miski; discardvanilla bean.
Rozgrzej piekarnik do 177°. patelnia z masłem; odstawić. Za pomocą noża do biszkoptów, wyciąć wyjce z każdej kromki chleba, rezerwującekrapy. Ułóż skrawki chleba na patelni weven warstwie i lekko naciśnij, aby zagęścić.
Każdy okrągły chleb posmarować migdałembutter (zostanie Ci trochę, zachowaj tosty na śniadanie).
Umieścić wszystkie but1 chleb okrągły masło migdałowe bok w dół WPAN (na wierzchu skrawków), nakładając się lekko, aby utworzyć półkole.
Miejsce lastround w centrum (chleb będzie pochodzić O3 / 4 " -1 " powyżej krawędzi patelni).
Polać chlebem równomiernie kremem.
Posypać migdałami i cukrem surowym.
Umieść patelnię tortową na dużej patelni do pieczenia.
Wlać gorącą wodę do patelni do pieczenia comehalfway się boki patelni ciasto. Patelnię przykryć folią, lekko nakryć w razie potrzeby, aby nie dotykać chleba.
Piec budyń do góry nie jiggleale centrum nie jest całkiem ustawione, 25-30 minut.
Usuń folię z patelni i zwiększ temperaturę owentu do 191°.
Piec budyń, ażustard jest ustawiony w środku i na górze jestgolden brown i chrupiące, o 25 minutdłuższe.
Wyjmij patelnię z patelni do pieczenia.
Letcool lekko. Pudding z pudrem w proszku. Pokroić w kliny.
Układamy na talerzach, polewamy sosem karmelowym i topujemy dolewką crème fraîche.