Migdałowo-miodowe wypieki z kremem pomarańczowym
Need a lacto ovo wegetariańska przystawka? Ciasto migdałowo-miodowe z kremem pomarańczowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 334 kalorie, 8G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, cukier puder, czysty miód i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak wybitny. Tarta miodowo-migdałowa z pomarańczowym Mascarpone, Ciasto miodowo-migdałowe z malinami, pomarańczą i pistacjami, oraz Wypieki migdałowo-dżemowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Odstawić ćwierć migdałów.
Resztę włóż do malaksera z cukrem pudrem, połową masła, wodą z kwiatu pomarańczy, cynamonem i żółtkiem. Whizz do pasty.
Zeskrobać do miski i wymieszać większość pozostałych posiekanych orzechów.
Rozwiń jeden arkusz ciasta brik na raz, posmaruj roztopionym masłem i podziel na 2 półkola. Kształt 1 czubate łyżki mieszanki orzechów, aby wyglądać jak cienki kształt klina wzdłuż połowy krawędzi ciasta youve just cut (pozostawiając 2,5 cm granicy po zaokrąglonej stronie), więc wygląda to tak, jakby you ' re cięcia pół okręgu ciasta na kawałki jak ciasto.
Zwinąć jak stożek ciasta, uszczelniając mieszaninę nakrętek w środku, a następnie posmarować więcej masła i złożyć na otwartym, szerokim końcu, aby uszczelnić. Usiądź na blasze do pieczenia, Zakończ klapę od strony do dołu, aby utrzymać ją zamkniętą i powtarzaj, aż mieszanina orzechów zostanie zużyta. Przykryć folią spożywczą i schłodzić. Do miski do miksowania włożyć skórkę, jogurt, śmietanę i cukier puder. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 200C / 180C / gas 6, włóż ciastka i piecz przez 15 minut, aż będą złote i chrupiące. Tuż przed są gotowe, ubić razem mieszaninę jogurtu, aż zgęstnieje. Ciasto układamy na półmisku, skropimy miodem i rozsypujemy pozostałymi orzechami.
Podawać z kremem pomarańczowym i miodem pomarańczowym i grejpfrutem (patrz "dobrze smakuje").