Migdałowy Toffi Lodzik
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 501 kalorii, 6G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Lato. Jeśli masz slivered migdały, masło, śmietana, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Toffi Migdałowe Lody Bez Ubijania, Ciasto dyniowe z korą czekoladowo-migdałową i sosem toffi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 9-x 5-calowy bochenek patelni z folią aluminiową, rozciąganie folii powyżej boków patelni. Drobno posiekać 1/2 szklanki migdałów; połączyć z okruchów wafel w średniej misce. Rezerwa 1 szklanka mieszanki okruchów; resztę połączyć z masłem. Wciśnij mocno do dołu i do połowy przygotowanej patelni. Połącz słodzone mleko skondensowane, ekstrakty z wanilii i migdałów w dużej misce; dobrze wymieszaj. Wymieszać zarezerwowaną mieszaninę okruchów, zmiażdżone batony i pozostałe 1/2 szklanki posiekanych migdałów. Złóż bitą śmietanę. Wlać do przygotowanej patelni; przykryć i zamrozić 6 godzin lub do jędrności. Aby służyć, zdjąć z patelni. Odwrócić i odkleić folię.
Umieść migdały w suchej patelni nonstick; gotować na średnim ogniu, potrząsając patelnią, aż orzechy będą lekko rumiane.